KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

Ósmoklasiści w Górach Stołowych

Uczniowie klasy 8a i 8b pod opieką wychowawczyń p. Kariny Kominiak i p. Moniki Kruczek oraz p. Henryka Andrysiaka udali się na trzydniową wycieczkę, by podziwiać jesień w Kotlinie Kłodzkiej.Na turystycznej trasie pierwszą atrakcją były zabytki Wrocławia i ogród zoologiczny ze swoim słynnym Afrykarium.

W świecie mitów greckich

Niezwykły świat mitycznych podań fascynuje dzieci i dorosłych od wielu już pokoleń. Kim był Dedal i co zbudował? Dlaczego Ariadna dała nić Tezeuszowi? Na te pytania i inne próbowali odpowiedzieć uczniowie klas piątych, którzy wzięli udział w spektaklu teatralnym.

Przerwa na czytanie

Uczniowie naszej szkoły razem z nauczycielami włączyli się w akcję czytelniczą "Przerwa na czytanie" organizowaną w ramach obchodów Międzynarodowego Miesiąca Bibliotek Szkolnych. Celem akcji była promocja czytelnictwa wśród dzieci oraz zachęcanie uczniów do sięgania po książkę w każdej sytuacji.

Dzień Edukacji Narodowej

"Wykształcenie to dobro, którego nic nie jest w stanie nas pozbawić". W podziękowaniu, za trudną pracę i wskazywanie właściwej drogi życzymy naszym Nauczycielom dużo wytrwałości, sukcesów zawodowych jak również uśmiechu każdego dnia. Uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3

Wycieczka do Biskupina

Złota polska jesień zachęciła nas uczniów klas czwartych i ich wychowawców do odbycia lekcji w plenerze. Wczesnym rankiem, zamiast iść do szkoły, wyjechaliśmy na wycieczkę. Za cel naszej podróży obraliśmy miejsca, w których rodziła się Polska.

Gra miejska „Stan wojenny i kryzysowe lata 80-te w Łęczycy”

23 września 2021 r. wyruszyliśmy na trasę gry miejskiej dotyczącej kryzysu w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku. Wcieliliśmy się w łęczycan z pokolenia naszych dziadków. Nasza drużyna zajęła II miejsce.

Narodowe Czytanie

Uczennice naszej szkoły wzięły udział we wspólnym czytaniu koordynowanym przez Bibliotekę Pedagogiczną w Łęczycy. Wraz z władzami miasta, przedstawicielami instytucji kultury oraz koleżankami i kolegami ze szkół z powiatu łęczyckiego przeczytały fragment dramatu Gabrieli Zapolskiej pt. „Moralność pani Dulskiej”.

82. rocznica Bitwy nad Bzurą

Bitwa nad Bzurą – to największe starcie kampanii wrześniowej 1939 roku. W Łęczycy corocznie obchodzona jest uroczystość upamiętniająca te ważne dla regionu wydarzenia. Uczniom naszej szkoły są one szczególnie bliskie, gdyż dotyczą patrona placówki – 25. Kaliskiej Dywizji Piechoty.

Rozpoczęcie roku szkolnego 2021/2022

1 września w naszej szkole odbyło się uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2021/2022. Wzięli w nim udział pierwszoklasiści z rodzicami i wychowawcami. Podczas uroczystości dzieci złożyły ślubowanie i zostały przyjęte w poczet uczniów.

Wyprawki do klasy pierwszej i do zerówki

Drodzy rodzice! Prosimy o zapoznanie się z informacją dotyczącą wyprawki dla najmłodszych na nowy rok szkolny oraz wyposażenie dzieci w przybory szkolne niezbędne do nauki. Na początku zamieszczamy wyprawkę do klasy pierwszej, poniżej wyprawkę do zerówki.