Projekty
Co robić z owocami?
Co robić z owocami?
Wystarczy zainspirować się pomysłami naszych najmłodszych uczniów i przygotować smakołyki pełne witamin. W sezonie letnim można zdecydować się na orzeźwiający koktajl, kolorową sałatkę albo szaszłyki owocowe. Smacznego!
Przepisy na letnie sałatki
Przepisy na letnie sałatki
W kolejnym dniu warsztatów kulinarnych uczniowie klas szóstych założyli fartuszki kuchenne i tworzyli pyszne sałatki. Korzystając z cennych rad pani Ani i pani Ewy przygotowali letnią sałatkę z arbuzem oraz pożywną sałatkę z fasolą i hummusem.
Nasi uczniowie uczestniczą w atrakcyjnych i różnorodnych działaniach w zakresie edukacji żywieniowej. Realizujemy cykl warsztatów dietetycznych z częścią kulinarną, podczas której uczniowie samodzielnie przygotowują zdrowe dania. Zajęcia prowadzą panie dietetyczki, mgr Anna Jadwiszczak oraz mgr inż. Ewa Jaśkiewicz.
Edukacyjne warsztaty żywieniowe
Edukacyjne warsztaty żywieniowe
Nasza szkoła rozpoczęła realizację projektu: Edukacja w zakresie zachowań prozdrowotnych i zdrowego stylu życia dla dzieci i młodzieży. Uczniowie wzięli udział w edukacyjnych warsztatach żywieniowych.
„Zdrowe Łódzkie na plus”
„Zdrowe Łódzkie na plus”
Szkoła Podstawowa nr 3 pozyskała środki finansowe z budżetu Województwa Łódzkiego na rok 2024, na realizację zadania „Zdrowe Łódzkie na plus”. Informujemy, że rozpoczynamy realizację projektu: Edukacja w zakresie zachowań prozdrowotnych i zdrowego stylu życia dla dzieci i młodzieży.