KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Laureaci konkursu poetyckiego „Układamy limeryki”

Limeryk to krótki, pięciowersowy utwór o żartobliwym charakterze i specyficznej budowie. Jego stworzenie wymaga pomysłu, poczucia humoru i zdolności dobierania rymów. Nasi uczniowie wzięli udział w powiatowym konkursie poetyckim, polegającym na napisaniu limeryku o pandemii z przymrużeniem oka i okazało się, że ich pomysły i żarty językowe obłaskawiły nieco powagę epidemii.
W konkursie II miejsce zajęła Gabriela Malinowska z kl. VIc, a Jarosław Strychalski z kl. VIIb został wyróżniony.

Uczniowie przygotowywali się do pracy nad limerykami pod kierunkiem p. Kariny Kominiak.


Pewnego razu na chińskim bazarze
Wirus pomyślał: „Po świecie połażę!”
Przyodział modną koronę,
zwiedził glob aż po Weronę,
a za gościnność pandemię dał w darze.
/Gabriela Malinowska/

Wybuchła u nas pandemia z Wuhan,
każdy z nas na zimne dmucha.
Ludzie bardzo tyją
i rzadko się myją.
Wyszła z tego niezła zawierucha.
/Jarosław Strychalski/